Llàgrimes per Sant Llorenç, les de tots els fotògrafs.

La pluja d'estels que cau per Sant Llorenç també és coneguda com "Perseides" o Llàgrimes de Sant Llorenç. Qui més qui menys ha provat de quedar-se despert mirant el cel fins a altes hores de la nit a una platja poc il·luminada, si em permeteu, un esdeveniment molt Mediterrani.

Idò, avui mentre berenava he comprovat que a pesar de la infinitat d'imatges que xuclem dia rere dia a les xarxes socials general i de la pantalla en particular, sempre convé informar-se sobretot si es vol comunicar en rigor i ets el diari més llegit, o ho vols ser.

Ara bé, sigui com sigui, el que m'ha incitat a escriure sobre aquesta imatge no és perquè la imatge no correspon a una pluja d'estels, sinó del moviment d'estels aconseguit amb una llarga exposició, cosa que es pot aconseguir qualsevol nit de l'any pràcticament tota la nit, sense haver d'esperar que plogui.

Es clar que una errada així, per les presses de la redacció o per una persona que no coneix el món de la fotografia, podria acceptar-se, encara que algun fotògraf hi deu haver pel diari a qui demanar. No dic tenir un fotògraf en nòmina, cosa quasi en extinció, però vaja, una telefonada a Sant Llorenç no hi seria de més...